For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Klimaatverandering, maatschappelijke transities in de landbouw, de gezondheidzorg, de overheid en de energiesector, covid-19, terrorisme, vluchtelingen, jeugdzorg. U leest hier dagelijks over in de kranten. Deze soms samenhangende complexe maatschappelijke problemen gaan ons allen ter harte. Maar hoe maak je politiek beleid over deze domein- en grensoverschrijdende problemen? Hoe verander je hier iets aan?
Kerngegevens van evenement Maatschappelijke Complexiteit: politiek beleid voor veranderingsperspectief
Startdatum
7 februari 2024
Einddatum
12 juni 2024
Tijd
18:00

Deze problemen kunnen efficiënter, transparanter en beter worden opgelost met behulp van de wetenschappelijke kennis van het vakgebied Methodologie van Complexe Maatschappelijke Problemen. 

De cursus is bedoeld voor Maatschappij- en gedragswetenschappers, in het bijzonder voor sociale wetenschappers zoals andragologen, politicologen, sociologen; economen en bedrijfskundigen. Maar ook voor technische wetenschappers die worden geconfronteerd met de onvermijdbare sociale aspecten van hun complex probleem. En voor professionals in de praktijk, beleidsmakers, managers op het gebied van gezondheidszorg, maatschappelijke hulpverlening, landbouw, energie-transitie, onderwijs en veiligheid.

De masterclass richt zich op zowel uitvoerende professionals als managers en beleidsmakers.

Docenten: prof. dr. Dorien DeTombe, dr. Cor van Dijkum

Programma

Woensdagavonden 7 en 21 februari, 6 en 20 maart, 3, 17 april, 1, 15 en 29 mei en 12 juni 2024. 

De colleges vinden plaats op Universiteit van Amsterdam en duren van 18:00 tot 21:00 uur.

Kosten en deelname

€ 1950,- voor leden AUV. Inclusief documentatie, software, individuele supervisie en thee en koffie.